Vanmorgen voelde ik plots zo de “urge” om deze post te gaan schrijven, voelde of m’n Team me aan het duwen was, tegelijk is het me ook duidelijk hoe het komt dat ik onlangs geĆÆnspireerd werd tot het nemen van deze foto toen ik bij m’n Lindeboom was… šŸ˜ƒ

Ik vind het zo bijzonder om te zien hoe de grote verandering of transitie en groei die best al een tijdje gaande is nu ook zo zichtbaar wordt in de fysieke wereld: corona, stormen,…

De angst, paniek die heerst en ja die vooral ook gezaaid wordt… Onlangs tijdens een gesprek met een koppel was dit stel zo verbaasd dat ik niet naar het nieuws luister of de krant lees. Daar ben ik jaren geleden al mee gestopt. Het bestaat enkel uit negatieve berichten en dat is niet waarvoor ik kies, want waarom zou ik m’n leven vullen met negatieve dingen als er tegelijk voortdurend zo veel positiefs gebeurt. Ik bepaal zelf wel naar wat ik kijk en luister en wat mij verrijkt.

Angstige mensen echter zijn nu eenmaal veel makkelijker te bespelen… Wanneer iemand die bang is niet de verantwoordelijkheid neemt voor dat deel in zichzelf dat bang is, dan gaat deze persoon z’n macht weggeven aan iets of iemand buiten zich, m.a.w. het ligt dan daaraan dat hij/zij zich angstig voelt en heel vaak gaat zo iemand dan ook nog eens op zoek buiten zichzelf naar wat of wie deze angst voor hen zo snel mogelijk kan weghalen, verslavingen zijn daar o.a. een mooi voorbeeld van. Angst verkoopt en voor heel veel partijen is dat nou net de bedoeling van the whole game.

Alleen zo werkt het helemaal niet, want wat gebeurt er als jij je macht weggeeft aan de angst, aan de buitenwereld dan maak je jezelf klein en stap je eigenlijk uit jezelf, ga je overleven ipv leven, ga je jezelf als waardevol wezen niet erkennen en liefhebben, geloof je niet dat jij de leider bent in je leven, dat jij aan het stuur staat van jouw leven en jij dus de koers bepaalt en niet je angst of de buitenwereld,…

Net dit hele gebeuren momenteel geeft jou die kans en bewustwording nu om jezelf te bevrijden om die stappen te zetten, uit het drama te stappen en terug de leiding te nemen over jouw leven.

Jij bent de enige die het kan doen voor jezelf, die de keuze kan maken, die jezelf kan bevrijden van angsten, twijfels, mindfucks, loslaten wat niet meer past,… Iemand kan jou hierbij wel begeleiden, maar jij dient wel het “werk” te doen, niemand anders kan dit in jouw plaats doen.

Voel ik dan geen greintje angst bij dit hele gedoe vraag je je misschien af? Ja tuurlijk heb ik wel momenten dat ik dat voel, het is niet zo dat ik geen angsten meer heb, integendeel, want dan vergis je je. Ik ga er echter helemaal anders mee om, want dat is net wat ik hierrond dan weer te brengen heb, waar ik anderen in begeleid, vanuit mijn eigen ervaringen, want ja het kan echt anders, de keuze is aan jou, de keuze is altijd aan jou.

Mijn vraag voor jou is dan ook:
waarvoor kies jij,
kies jij voor lijden of leiden?

Ofwel
kies jij voor overleven of leven?

En na een duidelijke keuze brengt je realiteit ook altijd de test in de vorm van:
weet je het zeker,
weet je het zeker dat je het anders wilt?

Dit is echt een thema die trouwens ook in mijn podcast nog verder aan bod zal komen.

Tot slot lieve Jij, jezelf goed aarden tijdens alle tumult en chaos blijft superbelangrijk om zo die diepe verbinding met jezelf te blijven voelen, daar waar het steady en kalm is. En komen er angsten, twijfels, paniek,… voel ze, ga ze aankijken en omarmen, maar maak er geen verhaal van, ga niet mee in alle verhalen buiten jou, stap niet in het lijden, maar wel in het leiden door goed bij jezelf te blijven en die innerlijke gekwetste delen in jezelf te helen en alle liefde te geven die ze nodig hebben.

Kijk maar eens naar een boom (ja echt), dankzij z’n stevige wortels in Moeder Aarde kan hij elke storm aan. Hoe hevig het er aan de buitenkant ook aan toe gaat, diep vanbinnen is er enkel rust, stilte, overgave en vertrouwen. Die wortels heb jij ook, je hoeft je er enkel mee te verbinden en ontspannen en de bomen die helpen jou er zoooo graag bij.

Turn that darkness into light, you can do it, the only thing you need to do is make that choice and take full responsability for your choice, for your life.

Alle liefs,
van mij
šŸ’›
.
.
.
#thecouragetobetrulyyou #hoedoeikdat #kiesvoorleiden #kiesvoorvrijheid #kiesvoorleven #levenversusoverleven #leidenversuslijden #darknessversuslight #angst #twijfels #mindfucks #jezelfbevrijden #keuze #loslaten #helen #bevrijden #leven #aarden #ontspannen #overgave #vertrouwen #transitie #verandering #groei #light #love #licht #liefde #nature #trees #motherearth #natuur #bomen #boomknuffelen #anewworldiscoming #eennieuweaarde #voelen #uitjehoofdinjehart